La Crama Spârleni, vița este tratată ca ființă vie, cu propria personalitate, propriile valori, diferite de la un soi la altul, de la un mediu la altul.
Din vie porneşte totul şi este locul în care se concentrează cel mai mult efortul nostru. Întinerirea plantaţiilor ne-a permis adaptarea soiurilor de viţa de vie la condiţiile de sol şi expunere solară, astfel, putem afirma că la noi, fiecare viţă îşi are cel mai propice loc de creştere pentru a-şi desăvârşi caracterul.
Soiurile de viță de vie sunt diferite, unele sunt mai fițoase, altele mai conservatoare, unele sunt mai egoiste, altele mai paternale, unele sunt mai firave și mai sensibile, altele mai viguroase și mai sălbatice. Urmărim sănătatea fiecărei plante, dezvoltarea armonioasă în mediul ei, obținerea unor plantații puternice, cât mai independente de intervențiile umane, educăm plantele să-și satisfacă singure cât mai multe din nevoile lor de creștere și să fructifice la maximum potențialul locului în care traiesc. Ne plac plantele îndrăznețe, cu rădăcini puternice, care-și caută hrana și apa pe o zonă mare, care urmaresc soarele, care pot aduce complexitatea și varietatea mediului în rodul lor.
La Drăgăşani, pe Dealul Olt, cultivam circa 10 ha de vie tânără, pe culmea dealului, în două puncte cu expunere sudica şi sud-vestică. Pe un teren nisipos, propice soiurilor aromate, aflat ca un miracol în vârful dealului, creşte Tămâioasa Românească. Pe aceleaşi dealuri avem suprafeţe plantate şi cu Feteasca Neagră, Cabernet Sauvignon şi Sauvignon Blanc, Crâmpoşie Selecţionată şi tot aici cultivăm şi 1,5 ha cu struguri de masă Victoria şi Atika.
La Guşoeni, pe 20 de hectare, se află plantaţiile vechi cu Fetească Regală şi Crâmpoşie Selecţionată, in platouri vaste şi însorite tot timpul zilei. În ultimii ani au fost întinerite, prin replantare, plantaţiile de Cabernet Sauvignon şi Sauvignon Blanc şi au fost plantate suprafeţe noi cu Negru de Drăgăşani, Pinot Gris şi Chardonnay.