PREVEDERI GENERALE

Utilizarea site-ului (incluzând accesul, navigarea și cumpărarea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor și condițiilor enunțate în cuprinsul prezentului document cu toate efectele și consecințele ce decurg din aceasta.

Administratorul site-ului sparleni.ro își rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul acestui acord, fără notificarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează, denumite în continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii și condițiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta în orice moment.

Folosirea oricaror informatii din acest site fara acordul scris al proprietarului atrage dupa sine consecintele prevazute de legea pentru protectia drepturilor de autor.

Vă rugăm să vă asigurați că ați verificat specificațiile produsului și compatibilitatea acestuia

***  Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica conținutul site-ului www.sparleni.ro sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează site-ul www.sparleni.ro,  va fi considerată o tentativă de fraudare a site-ului www.v.ro și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

1. DEFINITII SI TERMENI

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri/produse de catre CRAMA SPARLENI SRL, prin intermediul magazinului online al site-ului www.sparleni.ro catre Cumparator. Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

CRAMA SPARLENI - este societatea care administreaza domeniul www.sparleni.ro si subdomeniile acestuia. CRAMA SPARLENI SRL are sediul social in Gusoeni, jud. Valcea si are nr. de inregistrare la Registrul Comertului : J38/573/1992,  CUI   RO2554568.

Vanzator - CRAMA SPARLENI SRL

Cumparator - persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda. Prin finalizarea procesului de creare a Contului, acesta si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Comanda - document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Produse si Servicii de pe Site

Produse si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Contract - comanda confirmata de catre vanzator, prin care acesta este de accord sa livreze clientului produse si servicii, iar clientul e de acord sa efectueze plata acestora. Contractul la distanta este incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Tranzactie - incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Produs si/sau Serviciu de catre CRAMA SPARLENI, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Inainte de efectuarea oricarei tranzactii Clientul este obligat sa ia la cunostiinta si sa accepte termenii si conditiile bifand casuta “Sunt de acord cu termenii si conditiile “. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, Clientul are obligatia de a citi cu atentie “Termenii si Conditiile” prevazute in acesta.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii sau a facturii.

2.4. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Produse si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator pentru Produsele achizitionate.

2.6. Accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe magazinul online www.sparleni.ro implica o confirmare din partea clientului ca a implinit varsta de 18 ani. Astfel, acesta poate beneficia de drepturile legale de a plasa o comanda pe site-ul nostru.

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor si/sau a serviciilor disponibile pe Site nu reprezinta o obligatie contractuala din partea CRAMA SPARLENI, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.2. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.

Pentru motive justificate CRAMA SPARLENI isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel vanzatorului. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul poate contacta vanzatorul la datele mentionate la sectiunea ”Contact”, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.3. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Site.

3.4. Toate tarifele aferente Produselor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.5. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul

4. COMANDA

Comanda facuta de cumparator este un act cu efecte juridice, sub conditia confirmarii si acceptarii comenzii de catre vanzator. Din momentul acceptarii comenzii de catre vanzator si receptionarii acceptarii comenzii de catre cumparator intre parti este incheiat un contract generator de drepturi si obligatii in sarcina ambelor parti, asa cum sunt definite ele in contract sau in termenii si conditiile prezente, care sunt parte integranta din acest contract.

Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

4.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Produselor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate.

4.2. Adaugarea unui Produs/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului/Serviciului.

4.3. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

4.4. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

4.5. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

  • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
  • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat, in cazul platii online;
  • datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

4.6. Factura se va emite pe baza datelor furnizate de catre client, prin comanda plasata. Recomandam clientilor sa verifice datele furnizate catre CRAMA SPARLENI, in baza carora se va emite factura.

Daca dorești să afli mai multe despre cum îți prelucrăm datele cu caracter personal, găsești toate informațiile de care ai nevoie în Secțiunea  CONFIDENTIALITATE. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALA.


5. FACTURARE – PLATA

5.1. Preturile Produselor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.sparleni.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

5.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

5.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Produse si/sau Servicii vandute, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului si prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

5.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

5.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de CRAMA SPARLENI, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

5.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre CRAMA SPARLENI in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

5.7. Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile CRAMA SPARLENI si nici nu vor fi stocate de catre de CRAMA SPARLENI sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

5.8  In cazul in care Clientul comanda cantitati mai mari din acelasi produs (mai mult de 10 produse de acelasi tip), pentru produsele aduse la comanda (in acest caz se va mentiona expres la descrierea produsului pe site) sau produse care se incadreaza in anumite criterii interne de comercializare (stocuri limitate, produse fragile si voluminoase, produse ce necesita manevrare speciala), CRAMA SPARLENI ofera posibilitatea de plata online cu card sau prin transfer bancar.

5.9  Pentru produsele aduse la comanda sau din stoc furnizor se poate percepe un avans, mentionat in pagina de produs. In cazul achitarii integrale in avans a produsului se acorda discount, mentionat in pagina de produs.

 

6. MODALITATI DE PLATA PENTRU PERSOANE FIZICE ŞI JURIDICE.

a). Ramburs

Valoarea marfii comandate se va plati in momentul primirii coletului. Coletul va contine produsul, accesoriile (dupa caz), manualul de utilizare, garantia si factura fiscala.

Pentru anumite comenzi trimise prin curierat cu plata ramburs, se poate cere plata unui avans de minim 20% din valoarea totala. În cazul în care clientul anuleaza comanda dupa ce aceasta a fost expediata, din suma platita drept avans se retin costurile de expediere si returnare.

b). Prin transfer bancar

Dupa confirmarea comenzii se va emite o factura proforma pentru produsele comandate. Factura va fi trimisa prin e-mail.

Pe factura vor fi inscrise in mod obligatoriu datele de identificare ale Vanzatorului, inclusiv contul si banca pentru efectuarea platii:

SC CRAMA SPARLENI SRL

Gusoeni Nr 1, jud Valcea

Nr. Reg. Comert: J38/573/1992

C.I.F.: RO2554568

Cod IBAN: RO17 RZBR 0000 0600 0313 3963

Raiffeisen Bank Dragasani

*** Pentru produsele a caror contravaloare se achita prin transfer bancar, termenul de livrare se calculeaza incepand cu data incasarii sumelor in contul Vanzatorului.

 

c). Online prin card bancar (Visa/Visa Electron/Maestro/MasterCard)

 Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

 

7. LIVRAREA BUNURILOR

7.1  In momentul receptiei, va rugam sa verificati integritatea exterioara a coletului si apoi sa semnati de primire. Daca se constata deteriorari, va rugam sa ii solicitati curierului sa intocmeasca un proces verbal de fata cu dumneavoastra si sa consemneze neregulile!

Totodata, ne puteti contacta telefonic in acel moment, la numarul de telefon 0745776718, program de lucru: LUNI - VINERI,  in intervalul orar 09:30 - 16:00.

7.2. Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier sau Posta Romana la livrarea produselor comandate, la care este anexat si bonul fiscal ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret).

7.3. Prin semnarea bonului de livrare Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate.

7.4 Daca nu primiti coletul in maxim 5-7 zile lucratoare ori in intervalul orar comunicat, va rugam sa ne contactati imediat.

7.5 Important! In cazul in care refuzati un colet, ne rezervam dreptul de a nu mai onora comenzile si de a solicita recuperarea sumelor cheltuite pe transport colet, tur-retur. Pentru a relua colaborarea, se va achita in avans, prin banca, contravaloarea transportului pentru coletul refuzat (tur - retur) si cea a comenzii in curs.


8. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR/ PRODUSELOR

8.1. Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

8.2. Titlul de proprietate asupra oricaror produse pe care Cumparatorul le comanda de la CRAMA SPARLENI va va reveni la livrarea produselor cu conditia ca plata integrala a produselor sa fie primita de catre vanzator.


9. DREPTUL DE RETRAGERE

9.1. Cumparatorul, Persoana fizica, are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Produs sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare.

In cazul in care returnarea se face din cauza unor defecte din fabricatie sau deteriorari in timpul transportului va rugam sa ne contactati in maxim 24 ore de la primirea coletului.

9.2. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Produs sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la intrarea in posesie a Produsului.

9.3. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client

9.4. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat: in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit.

  • CRAMA SPARLENI SRL poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor uzate, deteriorate, fara ambalaj etc. pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea o valoare intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului.

9.5. Cumparatorul, Persoana fizica, pentru a beneficia de returul produselor conform Ordonanței de Urgenta 34/2014, semnaleaza cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data ridicarii/primirii produsului intentia de retur si motivul returului la adresa crama@sparleni.ro

Orice trimitere trebuie notificata inainte, telefonic sau prin email

9.6. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, si Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 30 zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.

9.7. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

  • pentru Comenzile achitate cu card online prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
  • pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar prin virament bancar;

9.9. Deschiderea produselor  nu mai permite returnarea lor.


10. CONFIDENTIALITATE. Drepturile de proprietate intelectuala

10.1. CRAMA SPARLENI se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului si a ofertelor acestuia. Compania va retine datele personale si le va folosi in scopul informarii utilizatorilor privind situatia contului de pe www.sparleni.ro privind evolutia, sistarea comenzilor, precum si in evaluarea produselor si serviciilor oferite.

10.2. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

10.3. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de CRAMA SPARLENI, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al CRAMA SPARLENI asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al CRAMA SPARLENI.


11. GARANTII

11.1. Vinurile sunt exceptate de la termen de valabilitate si sunt garantate nelimitat din punct de vedere al sanatatii. Din punct de vedere organoleptic vinurile nu au garantie, orice defect de dop, sau degradare dupa deschiderea sticlei nu atrage responsabilitati pentru Crama Sparleni srl.


12. RASPUNDERE CONTRACTUALA

S.C. CRAMA SPARLENI S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila

  • pentru pagubele aparute prin folosirea in orice fel a produselor cumparate prin intermediul site-ului www.sparleni.ro ,
  • pentru problemele de compatibilitate cu produsele achizitionate de la alte firme,
  • in cazul in care in care produsele achizitionate de la firma S.C. CRAMA SPARLENI S.R.L. sunt folosite in conditii care nu corespund cu performantele si specificatiile tehnice ale produsului respectiv.

Datorita volumului mare de produse aflate in baza de date, S.C. CRAMA SPARLENI S.R.L. nu garanteaza ca descrierea acestora (imagini, specificatii tehnice, pret) sau continutul site-ului www.sparleni.ro este exact, complet actualizat sau fara erori.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost operate gresit in baza de date, S.C. CRAMA SPARLENI S.R.L. are dreptul sa anuleze livrarea produsul respectiv si sa anunte clientul despre eroarea aparuta, in cel mai scurt timp.

Daca livrarea nu a avut loc. S.C. CRAMA SPARLENI S.R.L. nu poate fi facuta in nici un fel responsabila pentru pagubele sau prejudiciile rezultate din neonorarea comenzilor.


13. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre CRAMA SPARLENI si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul comerciantului/vânzătorului S.C. CRAMA SPARLENI S.R.L., respectiv Judecatoria Dragasani, judeţul Valcea.

Setări

Meniu

Creează un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Conectează-te