Galerie Foto

Blog - Despre Vie si Vinuri

Vinul Natural

Link-uri

Vine Psychology

Wine Tasting

The Semiotic Square of Wine Lovers

Making Sense of Sulfites

 

  Din vie porneşte totul şi este locul în care se concentrează cel mai mult efortul nostru. Întinerirea plantaţiilor ne-a permis adaptarea soiurilor de viţa de vie la condiţiile de sol şi expunere solară, astfel că putem afirma că, la noi, fiecare viţă îşi are cel mai propice loc de creştere pentru a-şi desăvârşi caracterul.

    La Drăgăşani, pe Dealul Olt, cultivam circa 10 ha de vie tânără, pe culmea dealului, în două puncte cu expunere sudica şi sud-vestică. Pe un teren nisipos, propice soiurilor aromate, aflat ca un miracol în vârful dealului, creşte Tămâioasa Românească. Pe aceleaşi dealuri avem suprafeţe plantate şi cu Feteasca Neagră, Cabernet Sauvignon şi Sauvignon Blanc şi tot aici cultivăm şi 1,5 ha cu struguri de masă Victoria şi Atika.

   La Guşoeni se află plantaţiile vechi cu Fetească Regală şi Crâmpoşie Selecţionată, pe culmea dealului, în platouri vaste şi însorite tot timpul zilei. În ultimii ani au fost întinerite, prin replantare, şi plantaţiile de Cabernet Sauvignon şi Sauvignon Blanc, şi au fost plantate suprafeţe noi cu Negru de Drăgăşani şi Chardonnay. Se are în vedere diversificarea sortimentală cu încă unul sau chiar două soiuri în următorii ani, prin plantarea versantului dealului ce se află în spatele cramei.