Galerie Foto

Blog - Despre Vie si Vinuri

Vinul Natural

Link-uri

Vine Psychology

Wine Tasting

The Semiotic Square of Wine Lovers

Making Sense of Sulfites

 

  Crama veche aduce cu ea o tradiție de peste un secol, un mediu echilibrat cu variații minime de temperatură și umiditate, cu ziduri de caramidă de 1,2m grosime și o arhitectură cu coloane, arce și arcade care să dea personalitate și caracter locului. Destinația este de păstrare a vinurilor, dar tot aici fermentează o parte din vinurile albe, se maturează vinurile roșii în butoaie vechi de stejar, au loc cupajele și amestecurile ce creează sortimentele finale.

   O clădire recent construită găzduiește sala de vinificație cu un spațiu generos destinat macerării, fermentării si păstrării vinurilor noastre. In același loc se află și sala de îmbuteliere și depozitul de vinuri îmbuteliate.

   Ne place libertatea de creație și de aceea alegem dotările tehnice care permit o cât mai mare versatilitate în dorința de a putea obține cel mai potrivit vin din fiecare sortiment de struguri. Presa noastrî de struguri este astfel una din cele mai moderne din lume, cu capacități de răcire a mustuielii și de presare reductivă în atmosferă controlată de azot. Îmbutelierea este facută cu echipamente  semiautomate, adecvate ambițiilor și dimensiunii noastre, cu o implicare umană puternică, dar oferă posibilități de utilizare a gazelor inerte atât la îmbuteliere cât și la dopuirea sticlelor pentru o mai bună conservare a calitaților vinurilor noastre.